'From sint-Petersburg with Love' / View East • View West
Nederland/Ruslandjaar 2013

 

Artcetera organiseerde voor het Nederland/Rusland jaar 2013 een samenwerkingsproject met het jonge Russische kunstenaarscollectief Nepokorennie uit Sint-Petersburg: 'From Sint-Petersburg with Love / View East • View West'. (projectplan op aanvraag).
De kunstenaars maakten werk dat in beide landen gezamenlijk geëxposeerd werd. De exposities waren van 9 maart t/m 5 mei 2013 in Nederland in het Scheepvaartmuseum en de Synagoge te Groningen. De expositie in Rusland was van 12 september t/m 13 oktober 2013 in het museum voor Moderne kunst Erarta in Sint-Petersburg.

 

Het project sloot aan op het artistieke kader dat de SICA o.l.v. Sjeng Scheijen voor het Nederland/Rusland jaar had geformuleerd onder het kopje 'Vier de verschillen'.
Het was aangemeld bij de organisaties van het Nederland-Rusland jaar en werd financieel ondersteund door het W.E.Jansenfonds, Kunstraad Groningen, Je Maintiendrai, Stichting NNR2013, Nederland-Rusland centrum, Nederlands Consulaat Sint-Petersburg, Van Rink website en nieuwsbrieven.

 

Momenteel oriënteert Artcetera zich op een nieuw project.