Anja

 

w: www.worldwideanja.com

e: anjanutters@artcetera.nl

« TERUG WERK

Anja Nutters

 

Anja Nutters bouwt objecten en installaties van dagelijkse gebruiksvoorwerpen, zoals wasknijpers of rolletjes plakband. Kunstwerken waar je door heen kan lopen en die je mag aanraken. Of ze schildert met acrylverf landschappelijke uitzichten, waarbij figuratie en abstractie hand in hand gaan. Ter loops gevonden afbeeldingen zijn vaak de aanleiding om te starten, waarna de fantasie de vrije loop neemt. Opvallend is het kleurgebruik en het werken in lagen over elkaar.

 

In haar kunstwerken maakt ze gedachten zichtbaar. Ze maakt een voorstelling van een idee, een denkpatroon. De op zich onzichtbare gedachte wordt tastbaar. Het kunstwerk is een uitnodiging om hardop te gaan denken. Haar doel is een verandering in het alledaagse denken en doen te veroorzaken. Het kunstwerk geeft enkel een richting aan in de hoop invloed uit te oefenen op keuzes van de beschouwer. Een spel van waarnemen, denken en doen.

 

Anja Nutters is lid van een werkgroep die de stad Groningen in al haar facetten toegankelijk wil laten zijn voor doven. Het ‘doof zijn’ wordt in beeld gebracht bij culturele activiteiten. De kennis van het publiek over verschillende communicatievormen wil ze daarmee vergroten. Daarnaast is zij docent kunst en cultuur in het Speciaal Voortgezet Onderwijs aan Doven en curator bij het Internationaal Klompenmuseum te Eelde.