BG-missie

 

w: www.anjaknoopers.nl

e: anjaknoopers@artcetera.nl

Anja Knoopers

 

Bewegingsmoment

 

Een lichaam in beweging heeft voor Anja altijd iets fascinerends gehad. Dat ze naast kunstenaar ook fysiotherapeut is, is dan ook niet vreemd.

 

Al vanaf 1982 was ze werkzaam als fysiotherapeut toen ze startte met de 5 jarige avondopleiding op de Minerva. Deze rondde ze in 2007 af. Zowel haar liefde voor de kunst als voor de bewegende mens kan ze nu in beide beroepen combineren.

 

Naast het gewone bewegen is de dans iets dat haar zeer boeit. Zelf is ze de dans ook steeds blijven beoefenen en tegenwoordig danst ze al weer meer dan 5 jaar de flamenco. Daarnaast laat ze zich inspireren door beweging in een alledaagse context , lopen, rennen, fietsen, dansen, springen etc., van mens en dier in bepaalde situaties.

 

Al haar werk heeft gemeen dat het een momentopname in de tijd is die nooit in dezelfde hoedanigheid terug komt. Een seconde later en het had er heel anders uitgezien.

 

Voor haar kunstwerken gebruikt Anja houtsneden met gemengde techniek. De op de etspers gedrukte houtsneden worden tot slot bewerkt met inkt-tekeningen .

 


1982: Fysiotherapie
2007: Academie Minerva Groningen

 

« TERUG WERK