NEPOKORENNIE leden
IRINA DROZD EN IWAN PLUSH
die ook exposeerden met Artcetera in Groningen exposeren op de Lange Voorhout in Den Haag in het kader van Museum Beelden aan Zee met Forward to the Past t/m 27oktober 2013.

 

Irina Drozd

 

IwanIwan Plush

Hun werk was samen met dat van o.a. Ilya Gaponov, die ook exposeerde in Groningen ook te zien in Amsterdam van 8 juni t/m 19 juli bij het New Dakota Platform voor hedendaagse kunst in Amsterdam Noord. Die tentoonstelling - New Saint Petersburg - met werk van jonge beeldende kunstenaars en fotografen uit de Russische stad Sint Petersburg heeft als uitgangspunt dat het kunstklimaat van deze stad zich in een fascinerende overgangsfase bevindt. De tentoonstelling maakte een opkomende en veelbelovende kunstwereld zichtbaar waarin kunstenaars, net als hun collega’s uit andere delen van de wereld, buiten historische en geografische grenzen treden.
Hun artistieke praktijk is altijd vervlochten met hun Russische identiteit en verbondenheid met Sint Petersburg, maar de kwaliteit en relevantie van de kunstwerken gaat voorbij het lokale. Daarmee vierde New Saint Petersburg tijdens dit NLRF2013 niet alleen de verschillen maar ook de overeenkomsten met jonge internationale kunstenaars die het globale en lokale op fascinerende wijze samenbrengen.